RSS

Vrijstelling onroerende voorheffing voor goederen met bepaalde bestemming

17 Jan

Onroerende goederen die de belastingplichtige of een bewoner zonder winstoogmerk aanwendt voor welbepaalde doelen, zijn vrijgesteld van de onroerende voorheffing.

Deze doelen zijn openbare eredienst, onderwijs, hospitalen, rusthuizen, klinieken, dispensaria, vakantiehuizen voor kinderen of gepensioneerden en andere soortgelijke weldadigheidsinstellingen. Deze opsomming is limitatief. De delen van het onroerend goed die niet voor de in de wet gestelde doeleinden worden gebruikt, komen niet in aanmerking voor de vrijstelling.

Om van de vrijstelling te kunnen genieten, moet het goed niet alleen gebruikt worden voor één van de bovenvermelde doelen, maar mag er ook geen winst nagestreefd worden door de belastingplichtige of een bewoner. Dit betekent dat de belastingplichtige uit zijn gebouw geen voordeel mag halen tenzij hij de vergoeding uitsluitend gebruikt voor de instandhouding of de uitbreiding van de activiteit die in het onroerend goed wordt uitgeoefend.

De vrijstelling kan worden verkregen door een bezwaarschrift in te dienen. De Vlaamse Belastingdienst onderzoekt dan of er al dan niet winstoogmerk is en gaat na of het goed gebruikt wordt voor één van de in de wet gestelde doeleinden.

bron : http://www.onroerendevoorheffing.be/nlapps/docs/default.asp?fid=15

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 17/01/2013 in Fiscaal

 

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s