RSS

Plichten van de huurder

04 Jul

1– Als huurder moet u vanzelfsprekend betalen voor de woning. De huurprijs wordt vastgelegd in het huurcontract.

2- De huurder is aansprakelijk voor brand tenzij hij kan bewijzen dat de brand buiten zijn schuld is ontstaan. Zo is de huurder niet aansprakelijk als de brand is ontstaan door overmacht, fout van een derde of een slechte toestand van de woning.U kan als huurder uw aansprakelijkheid voor brand in het contract uitsluiten of beperken. Lees uw contract goed na en sluit als huurder een verzekering af.

3- De huurder moet in de woning voldoende meubelen en huisraad plaatsen zodat de verhuurder iets heeft om beslag op te leggen wanneer de huurder de huurprijs niet betaalt. Als de huurder niet voldoende meubelen en huisraad in de woning plaatst, kan hij uit de woning gezet.

4- De huurder moet de woning normaal gebruiken. Concreet betekent dit dat u de de woning moet verwarmen, schoonmaken, verluchten en de nodige herstellingen doen.

5- De huurder moet de woning op het einde teruggeven in goede staat. De staat van die woning wordt mede bepaald door de plaatsbeschrijving die is opgemaakt.


Bron: http://ikgabouwen.knack.be/bouwen-renovatie/nieuws/ken-uw-rechten-en-plichten-als-huurder/article-4000026820100.htm?utm_source=Newsletter-05%2F01%2F2012&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-Site-Knack-NL-nl

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 04/07/2013 in Huurwetgeving

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s