RSS

Wie moet welk huurcontract laten registreren ?

18 Jul
Het huurcontract van een onroerend goed dat uitsluitend bestemd is voor de huisvesting van een gezin of van één persoon.Vanaf 1 januari 2007 is enkel nog de verhuurder verplicht dergelijk huurcontract (bijv. voor de huur van een woning …) te laten registreren.Toch kan ook de huurder (maar hij is niet meer verplicht) zo’n huurcontract laten registreren indien hij dat wenselijk acht.Vanaf 15 juni 2007 is het verplicht om het huurcontract van een woning die dient als hoofdverblijfplaats schriftelijk op te stellen.

De andere soorten huurcontracten:

Er verandert niets aan de registratie van de andere soorten huurcontracten.

De verhuurder én de huurder zijn immers verplicht om het huurcontract van een onroerend goed dat niet uitsluitend bestemd is voor de huisvesting van een gezin of van één persoon (bijv. bedrijfsgebouwen, gronden, parkings …) te laten registreren.

Indien in éénzelfde contract het onroerend goed deels wordt bestemd voor huisvesting en deels voor andere doeleinden (bijv. winkel of kantoor) rust de verplichting om het huurcontract te laten registreren eveneens op de verhuurder én de huurder.

De plaatsbeschrijving kan net als het huurcontract ter registratie worden aangeboden via het internet, per mail,via de post, per fax of ter plaatse bij het bevoegde registratiekantoor

Index@work

bron : myrent

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 18/07/2013 in Huurregistratie

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s