RSS

Registratie Bijlagen huurcontract

14 Aug

Moet ik de verplichte bijlagen bij een huurcontract dat onder de toepassing van de woninghuurwet valt, laten registreren?

Bij een huurcontract dat valt onder de toepassing van de woninghuurwet moeten volgende stukken bij het huurcontract worden gevoegd:

  • een kopie van het Koninklijk Besluit van 8 juli 1997 tot vaststelling van de voorwaarden waaraan ten minste voldaan moet zijn, wil een onroerend goed dat wordt verhuurd als hoofdverblijfplaats in overeenstemming zijn met de elementaire vereisten inzake veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid,
  • de bijlage (varieert per Gewest waar het onroerend goed is gelegen) opgenomen in het Koninklijk Besluit van 4 mei 2007 die ten behoeve van de huurder en de verhuurder informatie bevat met een uitleg over een aantal belangrijke aspecten van het woninghuurrecht.

Deze stukken zijn niet verplicht te registreren. Het is dan ook beter om ze niet ter registratie aan te bieden.

Wilt u dat toch doen, bied ze dan samen met de huurovereenkomst (verhuring van een goed uitsluitend bestemd voor huisvesting) ter registratie aan. Ze worden dan, net als de huurovereenkomst, gratis geregistreerd, zelfs al wordt er niet naar verwezen in het contract zelf.

Andere bijlagen die niet verplicht te registreren zijn (bijv. het energieprestatiecertificaat) maar die toch ter registratie worden aangeboden, kunnen pas gratis geregistreerd worden indien ze samen met het gratis te registreren huurcontract worden aangeboden én indien er naar deze bijlage wordt verwezen in of onderaan het contract zelf.

bron : myrent

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 14/08/2013 in Huurregistratie

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s