RSS

Registratie Plaatsbeschrijving

19 Sep

Moet ik de plaatsbeschrijving laten registreren?

De verhuurder en de huurder die een huurcontract afsluiten, zijn verplicht een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen. Dat moet gebeuren, ofwel tijdens de periode dat de ruimtes onbewoond zijn, ofwel tijdens de eerste maand van bewoning. Die plaatsbeschrijving wordt bij de geschreven woninghuurovereenkomst gevoegd en het is verplicht ze te laten registreren.

Deze verplichting geldt voor alle soorten huurovereenkomsten: voor huisvesting maar ook voor de handelshuurovereenkomsten, de huurovereenkomsten met betrekking tot kantoren …

Indien het gaat om een huurovereenkomst die gratis wordt/werd geregistreerd, zal de registratie van de plaatsbeschrijving ook gratis zijn indien:

  • de plaatsbeschrijving tegelijkertijd met het huurcontract wordt aangeboden ter registratie OF
  • de plaatsbeschrijving later wordt aangeboden ter registratie doch het origineel of een kopie van het gratis geregistreerde huurcontract bij de plaatsbeschrijving wordt gevoegd OF
  • de plaatsbeschrijving later wordt aangeboden ter registratie doch er door diegene die ze aanbiedt ter registratie een schriftelijke vermelding wordt aan toegevoegd waarin hij verklaart dat zij betrekking heeft op een reeds (bij toepassing van artikel 161,12° W. Reg.) gratis geregistreerd huurcontract (in die vermelding moeten de gegevens van de registratiestempel worden opgenomen).

De plaatsbeschrijving kan net als het huurcontract ter registratie worden aangeboden via het internet, per mail,via de post, per fax of ter plaatse bij het bevoegde registratiekantoor.


Index@work

bron : myrent

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 19/09/2013 in Huurregistratie

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s